Status och Framtida Projekt...

Har återigen varit lite tyst på bloggen, men snart kommer flera nya artiklar - så håll ut!

Vidare så jobbar jag på några projekt som förhoppningsvis kommer att väcka intresse. Det första projektet är en bok innehållande handeldvapen i tjänst bland försvarsmakter från världens alla hörn. Någonting som jag tycker saknas på den allmänna marknaden.

Det är ett tidskrävande arbete som innefattar en stor del insamlande av information och omfattande research. Hittills finns det över 100 pistoler, 200 automatkarbiner och varianter listade. Listorna ökar dock allt eftersom. Sedan tillkommer även revolvrar, hagelgevär, k-pistar, kulsprutor, m.m. (!)

Varje vapen kommer att presenteras i detalj (kaliber, vikt, piplängd, etc.) med en kort beskrivning och i vilka länder den finns i tjänst. Vapnen kommer även att visas med hjälp av bilder (eller illustrationer i de fall då bilder inte är tillgängliga).

 
Ovan är ett exempel på de automatpistoler som finns samlade för tillfället. Listan växer dock kontinuerligt. Mycket arbete återstår att göra, såsom att översätta till svenska och att sortera vapen och dess varianter. Eftersom information samlas från olika källor, så kan dubbletter eventuellt finnas. Notera att denna lista är i sitt första stadie och skall inte anses vara slutgiltig.

Tanken är att eventuellt låta de som är intresserade att korrekturläsa boken. Belöningen blir ett gratisexemplar av den färdiga produkten.

Det positiva med att själv-distribuera verk är att sidantalet inte är begränsat. Dock så ska boken inte bli alldeles för stor och otymplig. Desto flera sidor - desto större kostnad att trycka boken. Upplägget är tänkt att vara en pocketbok i A4 format.

Så detta är en förklaring till varför det kan ta lång tid emellan publicerade artiklar på bloggen. Samtidigt tar det personliga livet upp sin tid. Motivationen kan ibland svaja men jag avser att slutföra projektet.

Jag nämnde att det var flera projekt på gång, men det väntar jag med att avslöja... Tack för visat intresse och för att Du besöker bloggen!